Lavendula Officinalis (Lavendel)

Lavendula Officinalis (Lavendel)

Lavendula stamt van het Latijnse ‘Lavare’ dat ‘wassen’ betekent.

Waar groeit Lavendula Officinalis?
De Lavendula Officinalis is van oorsprong afkomstig uit het Middellandse Zeegebied.

Eigenschappen van de Lavendula Officinalis:
Lavendula Officinalis staat bekend om haar heerlijke geur. Bovendien heeft het ontsmettende eigenschappen en wordt het wel verwerkt in zeep. Ook kan het worden ingezet voor het verdrijven van motten. Lavendel heeft daarnaast tal van andere gunstige eigenschappen.
In de homeopathische literatuur staat Lavendula Officinalis bekend om zijn zenuwkalmerende, verzachtende en rustgevende eigenschappen. Daarnaast staat het bekend vanwege de ontsmettende, bacteriologische en pijnstillende eigenschappen die de Lavendula Officinalis bevat. Lavendula Officinalis heeft ook slijmoplossende eigenschappen. 
In de homeopathische literatuur staat Lavendula Officinalis ook bekend als bloeddruk verlagend, ter voorkoming van maagkrampen, misselijkheid en spijsverteringsstoornissen.
Lavendula Officinalis is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel dat wordt toegepast bij snijwonden, brandwonden, kneuzingen, puistjes, allergieën, insectenbeten, keelontstekeningen, verkoudheid, griep, spanning, depressies, slapeloosheid en stress.

Homeopathische toepassing van Lavendula Officinalis:
De verse bloemtoppen van de Lavendula Officinalis worden verwerkt in homeopathische middelen.