16-07-2019 Meerderheid Nederlandse bevolking wil dat overheid investeert in onderzoek naar effect alternatieve geneeswijzen

Meerderheid Nederlandse bevolking wil dat overheid investeert in onderzoek naar effect alternatieve geneeswijzen

De zorgkosten stijgen. Recentelijk is gebleken dat de zorgkosten in Nederland voor het eerst boven de 100 miljard euro zijn uitgekomen. Overal wordt gezocht naar besparingsmogelijkheden. Het huidige beleid van de overheid is vooral gericht op reguliere geneeswijzen. Dit terwijl uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg* is gebleken dat mensen die gebruik maken van natuurlijke geneeswijzen jaarlijks ruim 10% aan zorgkosten besparen.

Uit recent onderzoek van het CBS onder 3.625 volwassen Nederlanders is gebleken dat er veel behoefte is aan onderzoek naar natuurlijke geneeswijzen. Bijna acht op de tien volwassenen vindt onderzoek naar de werking en risico’s van alternatieve geneeswijzen belangrijk. Eveneens een meerderheid vindt dat de overheid moet meebetalen aan onderzoek naar de werking en risico’s van alternatieve geneeswijzen.

Ook de Vereniging Homeopathie is van mening dat de overheid meer zou moeten investeren in natuurlijke geneeswijzen, zowel qua beleid als qua investeringsbereidheid. We gaan deze uitkomsten van het onderzoek van het CBS daarom onder de aandacht brengen van de politiek.

* Kooreman en Baars, 2010

 

Recent nieuws

Nieuwsarchief