Griep

Griep en homeopathie

Informatie over griep

De term griep wordt vaak gebruikt als synoniem voor een zware verkoudheid. Het verkoudheidsvirus is echter een ander virus dan het influenzavirus, dat de griep veroorzaakt. Griep lijkt op een zware verkoudheid met koorts en soms koude rillingen, keelpijn en soms een droge hoest. Andere symptomen zijn slechte eetlust, snel buiten adem zijn en vermoeidheid zonder goed te kunnen slapen. Ook hoofdpijn, stijve, pijnlijke ledematen en spierpijn zijn symptomen van griep.

Tips

Uw belangrijkste wapen tegen het influenzavirus is uw weerstand. Hoe hoger uw weerstand, hoe kleiner de kans dat het virus zich in uw lichaam kan vermenigvuldigen. Met een gezonde leefstijl houdt u uw weerstand op peil. Enkele richtlijnen:

• eet gezond en gevarieerd (voldoende groente en fruit)
  • vermijd stress
  • neem voldoende rust en slaap
  • kom in beweging, het liefst in de buitenlucht

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Informatie over de ingrediënten

Echinacea Purpurea
Echinacea Purpurea, rode zonnehoed, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter verhoging van de lichaamsweerstand tegen bacteriële en virale infecties. Het bevordert de activiteit van de witte bloedlichaampjes en voorkomt dat infecties zich uitbreiden. Echinacea Purpurea wordt bereid uit zowel de verse, bovengrondse delen van de bloeiende plant en uit de verse wortels.

Eupatorium Perfoliatum
Eupatorium Perfoliatum, waterhennep, is een veelgebruikt homepathisch bestanddeel bij hoesten en een pijnlijke borstkas, misselijkheid en hoofdpijn (veelal gepaard met koorts). Eupatorium Perfoliatum wordt bereid uit de verse, bovengrondse delen van de waterhennep.

Vincetoxicum Officinalis
Vincetoxicum Officinalis, witte engbloem, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter ondersteuning van de genezing bij de meeste virale aandoeningen, zoals griep en verkoudheid. Vincetoxicum Officinalis wordt bereid uit de verse bladeren van de plant.

Anas Barbariae Hepatis et Cordis
Anas Barbariae Hepatis et Cordis (lever en hart), Muskuseend, is een homeopathisch bestanddeel dat wordt toegepast bij griepachtige verschijnselen.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

A. Vogel Echinaforce druppels 50 ml

Bevat Echinacea purpurea
Boiron Oscillococcinum

Bevat o.a. Anas barbariae
Heel Echinacea Compositum tabletten 50st.

Bevat o.a. Eupatorium perfoliatum en Echinacea angustifolia
Heel Engystol tabletten 50st.

Bevat o.a. Vincetoxicum officinale
Heel Gripp-Heel tabletten

Holland Pharma Echilite

Holland Pharma Febrilite

Bevat o.a. Echinacea purpurea
HomeØcare Revito

Bevat o.a. Eupatorium perfoliatum, Aconitum napellus en Echinacea purpurea
VSM Kind Nisykind tabletten

VSM Nisyleen Druppels

Bevat o.a. Eupatorium perfoliatum
VSM Nisyleen tabletten 40st.

Weleda Infludo druppels

Bevat o.a. Eupatorium perfoliatum

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.