BLOGS VAN NANCY GROENEVELD - Vereniging Homeopathie Spring naar content

Blog van Nancy Groeneveld

Nancy Groeneveld

Een zomerse dag uit het leven van een dierhomeopaat

Terwijl ik nadenk over mijn nieuwe blog wordt de lucht ineens heel donker. Het begint te waaien en de eerste donderklap is een feit. Of er regen gaat komen dat gaan we zien. Het zou geen overbodige luxe zijn.

Lees verder
Nancy Groeneveld

Coronatijd

Als ik deze Blog aan het schrijven ben zitten we al een hele tijd in de “intelligente lockdown”. Rare naam eigenlijk. Intelligent? Daar heb ik zo mijn vraagtekens bij. Elke dag horen we hoeveel mensen er ziek zijn en dood zijn gegaan.

Lees verder
Nancy Groeneveld

Homeopathie en Hormonen

Op het moment dat ik aan het bedenken ben waarover ik deze blog zal gaan schrijven hoor ik buiten een hoop lawaai. Alsof er iemand aan het timmeren of verbouwen is. Buiten aangekomen zie ik de deur van het schapenstalletje heen en weer gaan.

Lees verder
Nancy Groeneveld

Vuurwerkangst

De bladeren vallen met bosjes uit de bomen. De prachtigste paddenstoelen schieten uit de grond. De warme dagen zijn voorbij en de dagen worden korter. Ik vind het niet erg ondanks dat ik een echt zomermens ben. Door de herfst en winter geniet ik

Lees verder
Nancy Groeneveld

Al weer een week geleden

Normaal heb ik ideeën in overvloed voor een leuke blog. Maar nu zit ik al een tijdje naar mijn scherm te staren. Ik heb weinig energie en mijn hoofd is leeg. Als ik er even over nadenk is dat ook niet zo vreemd. Afgelopen week hebben we

Lees verder
Nancy Groeneveld

De laatste strohalm

Het komt geregeld voor dat ik geconsulteerd word voor een mens of dier die in het laatste stadium van zijn of haar leven lijkt te zitten. Regulier is er dan nog van alles geprobeerd. Het is dan eigenlijk zoals we in de homeopathie ook wel zeggen

Lees verder
Nancy Groeneveld

Medelijden

Een tijd geleden kreeg ik een dame aan de telefoon die erg ongerust was over haar Siamese kater. De kat was uitgebreid onderzocht door een dierenarts. Nierfalen was de voorzichtige diagnose. Hij kreeg medicatie en een speciaal dieet. Maar

Lees verder
Nancy Groeneveld

Een lach en een traan

2019 is net begonnen en het is al weer lekker druk in de praktijk. Benieuwd wat dit jaar ons weer allemaal gaat brengen. Ik kijk altijd positief naar de toekomst. Toch sta ik ook graag nog even stil bij 2018. Een bewogen jaar. Veel leuke

Lees verder
Nancy Groeneveld

Dat doet hij anders nooit!

Ik denk dat mensen die veel met dieren werken dit wel zullen herkennen. Je komt ergens binnen voor een consult van een huisdier. Bijvoorbeeld voor een kat. In de vooraf ingevulde vragenlijst over het dier staat dat de kat absoluut niet van

Lees verder
Nancy Groeneveld

Vuurwerkangst

We zitten al weer in oktober. De bladeren vallen van de bomen. Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben is het echter nog prachtig zomerweer met zelfs temperaturen van 23 tot wel 25 graden. Na deze fantastische soms wat erg hete zomer

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie