BLOGS VAN MANON BRUINS - Vereniging Homeopathie Spring naar content

BLOGS VAN MANON BRUINS

Blog van Manon Bruins

Manon Bruins

RS-virus in de homeopathie praktijk

Het RS-virus komt ieder jaar wel even langs in de homeopathie praktijk. Hoestende kindjes met rochelende ademhaling, flink snot, koorts, die niet vlot opknappen.

Lees verder
Manon Bruins

Vertrouwen

Op een doordeweekse avond stop ik onze jongste dochter van 11 jaar in bed. ‘Mam, kijk eens wat ik vandaag heb gedaan…’ Ze laat een foto zien die haar vriendin van haar heeft gemaakt terwijl ze in een Hele Hoge Boom is geklommen.

Lees verder
Manon Bruins

Godin

Een jonge moeder met een baby van 9 maanden verzucht in mijn praktijk: ‘ik kom intellectueel nergens meer aan toe. Het is niet zo dat mijn kind me continu bezighoudt, maar mijn brein werkt niet meer. Ik kan me gewoon niet focussen’.

Lees verder
Manon Bruins

Word een boom

Het is maar taal, natuurlijk. Maar taal kan ook haar eigen werkelijkheid scheppen en je daarin vastbinden. In mijn praktijk hoor ik mensen zeggen: ‘Ik dacht dat ik het allang had losgelaten, maar ik struikel er nu toch weer over.’

Lees verder
Manon Bruins

Italiaanse schone

Mijn man stond erop. We gingen niet op vakantie zonder zijn Italiaanse schone. Het viel me beslist niet mee. Neemt u van mij aan: ze heeft een jaloersmakend figuurtje, slank met hemelsblauwe kijkers. Zo liefdevol als hij haar kon aanraken en

Lees verder
Manon Bruins

Snotneusjes in de klas

Na een periode van alleen videoconsulten voeren komen patiënten nu gelukkig weer in de praktijk. Het is even wennen: stoelen een eind naar achteren geschoven en geen handen geven. Aan de andere richtlijnen rondom hygiëne is wel te wennen, maar

Lees verder
Manon Bruins

Corona

We leven in een bijzondere tijd. We maken ons zorgen. Voor sommige mensen heeft het Corona virus hard ingegrepen in hun leven of in dat van hun dierbaren. Voor andere mensen is alles vooral heel onwerkelijk. Je voelt je gezond, en het is lente.

Lees verder
Manon Bruins

Hart

We zijn kwetsbaar. In ons hart, in ons lichaam. Ik heb lang kunnen geloven dat we heel sterk waren. Dat gezondheid en geluk zaken waren waar je voor het overgrote deel zelf zeggenschap over had. Door gezond te leven, hard te werken, ergens voor

Lees verder
Manon Bruins

Betrokkenheid

Soms is er gedrag dat ziekmakend is, zonder dat we het doorhebben. Dan kan het helpen als iemand dat handig inzichtelijk maakt. Zo iemand is Stephen Covey. Hij is de grondlegger van de cirkel van invloed. Deze cirkel bestaat uit twee gebieden:

Lees verder
Manon Bruins

Oververhitting

In onze woonkamer staat een gaskachel. In de winter is het fijn om in de vlammen te kijken en de warmte te voelen. Behalve voor onze jongste dochter. Toen we de kachel net hadden zat ze er graag bij in de buurt. Tot het ons op begon te vallen

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.