BLOGS VAN LILIAN PETERS - Vereniging Homeopathie Spring naar content

BLOGS VAN LILIAN PETERS

Blog van Lilian Peters

Lilian Peters

Verhalen

Zo lang ik me kan herinneren ben ik dol geweest op verhalen. Boeken verslond ik. Als klein meisje las ik half verscholen onder de dekens, terwijl het donker mijn slaapkamer binnenkroop en mijn leeslampje al lang uit moest zijn.

Lees verder
Lilian Peters

Ithaka

De maand juni bracht ik door op La Palma. Daar in een café las ik een gedicht op de muur dat me dertien jaar terugbracht in de tijd, namelijk naar de dag dat ik trouwde.

Lees verder
Lilian Peters

Zwarte killer

Met een klap zwaaide het kattenluikje omhoog. En terwijl ik aan de tafel zat te werken, zag ik een zwarte schim door de kamer gaan. Het was onze kat. Meteen begon er iets op kniehoogte te fladderen en even later zeilde een vogel door de

Lees verder
Lilian Peters

Een nieuw begin

De donkere dagen voor kerst. Hoe anders is alles dit jaar. Op 10 december zijn wij verhuisd. Onze kinderen wonen inmiddels allemaal op een eigen stek. Wij verlangden naar een eenvoudiger leven: een kleiner huis, comfortabeler, minder onderhoud,

Lees verder
Lilian Peters

De schoonheid van de vliegenzwam

Ieder jaar komen ze op in de vochtige houtsnippers van het paadje in mijn achtertuin: prachtig gekleurde vliegenzwammen. Op enkele meters van de grote berk en onder de meidoorns groeien ze. Als ze er zijn, neem ik altijd even de tijd om ze te

Lees verder
Lilian Peters

De veerkracht van het Madeliefje

Vanuit het raam van mijn praktijk kijk ik uit op een grasveld met berken en madeliefjes. Door de overvloedige regenbuien van de laatste dagen ziet het gras er sappig-groen uit en steken de witte bloemhoofdjes monter omhoog. Madeliefjes zijn

Lees verder
Lilian Peters

De homeopaten staan klaar

Sinds de uitbraak van COVID-19 is het relatief rustig in de praktijk van veel homeopaten. Maar achter de schermen is het allesbehalve stil. Duizenden homeopaten vanuit de hele wereld ontmoeten elkaar op het internet

Lees verder
Lilian Peters

Dry January

Het nieuwe jaar voelt fris: een moment waarop je weer opnieuw kunt beginnen. Tijd voor een reset van jezelf. Hoewel we nog midden in de winter zitten, is de zon alweer begonnen aan de terugweg en komt ze iedere dag een stukje dichterbij.

Lees verder
Lilian Peters

The Poetry Pharmacy: poëzie als medicijn voor de ziel

Wie kent niet de helende werking van een goed gesprek, de troost van mooie muziek of de verwarmende kracht van de zon? In aanraking komen met de energie die we op een bepaald moment nodig hebben, kan een wereld van verschil maken.

Lees verder
Lilian Peters

FreeWiki, objectieve informatie over homeopathie

Gisteren las ik in de laatstverschenen HM (Homeopathie Magazine het interview met Jörg Wichmann, dat ik een paar maanden geleden heb gemaakt. Opnieuw werd ik geraakt door de gedrevenheid van deze Duitse homeopaat die, mede dankzij zijn vrouw,

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.