BLOGS VAN LILIAN PETERS - Vereniging Homeopathie Skip to content

Blog van Lilian Peters

De veerkracht van het Madeliefje

Vanuit het raam van mijn praktijk kijk ik uit op een grasveld met berken en madeliefjes. Door de overvloedige regenbuien van de laatste dagen ziet het gras er sappig-groen uit en steken de witte bloemhoofdjes monter omhoog. Madeliefjes zijn

Lees verder

De homeopaten staan klaar

Sinds de uitbraak van COVID-19 is het relatief rustig in de praktijk van veel homeopaten. Maar achter de schermen is het allesbehalve stil. Duizenden homeopaten vanuit de hele wereld ontmoeten elkaar op het internet

Lees verder

Dry January

Het nieuwe jaar voelt fris: een moment waarop je weer opnieuw kunt beginnen. Tijd voor een reset van jezelf. Hoewel we nog midden in de winter zitten, is de zon alweer begonnen aan de terugweg en komt ze iedere dag een stukje dichterbij.

Lees verder

The Poetry Pharmacy: poëzie als medicijn voor de ziel

Wie kent niet de helende werking van een goed gesprek, de troost van mooie muziek of de verwarmende kracht van de zon? In aanraking komen met de energie die we op een bepaald moment nodig hebben, kan een wereld van verschil maken.

Lees verder

FreeWiki, objectieve informatie over homeopathie

Gisteren las ik in de laatstverschenen HM (Homeopathie Magazine het interview met Jörg Wichmann, dat ik een paar maanden geleden heb gemaakt. Opnieuw werd ik geraakt door de gedrevenheid van deze Duitse homeopaat die, mede dankzij zijn vrouw,

Lees verder

Nog niet

Onze huisdieren worden ouder. Moortje, de kat is bijna vijftien, en dus bejaard. En onze zwarte Labrador Toby loopt tegen de twaalf. En ouderdom komt met gebreken zelfs bij gezonde dieren, wat Moor en Toob altijd zijn geweest. Moortje

Lees verder

De kracht van Kleine maagdenpalm

Als ik op koude zonnige morgen in het vroege voorjaar de hond uitlaat, kan ik echt vrolijk worden van de paarse bloemetjes van de Kleine maagdenpalm. De natuur is nog maar nauwelijks ontwaakt, en de Kleine maagdenpalm bloeit! Schaduwplanten zijn

Lees verder

Waarom homeopathie nooit verveelt

Hoe graag heb ik niet gelezen en voorgelezen uit de boeken van Astrid Lindgren: Pipi Langkous en Ronja de Roversdochter waren favoriet. Ik genoot van die sterke, eigengereide personages, die al op jonge leeftijd een zeer onafhankelijk leven

Lees verder

Chikunkunya

Muggen laten me in de regel met rust. Vooral als ik naast mijn geliefde partner lig, kom ik vaak ongeschonden de nacht door. Ook in Afrika, waar ik veel geweest ben, ben ik zelden gestoken. Hoe anders was het dit najaar op Curaçao. Het eiland wa

Lees verder

Rozenbottelgedachten

Als ik mijmer over mijn kindertijd in Amsterdam ruik ik de geur van rozenbottels. Wij woonden in een hofje in Buitenveldert met een kleine speeltuin omringd door rozenstruiken. Lange middagen bracht ik buiten door, spelend in het hofje. In het

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie