BLOGS VAN JAN HOES - Vereniging Homeopathie Spring naar content

BLOGS VAN JAN HOES

Blog van Jan Hoes

Jan Hoes

Verwondering

Toen ik me onlangs over het wiegje van mijn net vijf weken oude eerste kleindochter boog, meende ik in haar prille maar heldere oogjes verwondering te zien: ‘Wie of wat zie ik nu voor het eerst’.

Lees verder
Jan Hoes

Dichter bij homeopathie

Een homeopathisch geneesmiddelenbeeld is meestal een wat dorre optelsom van mentale en fysieke symptomen. Tijdens mijn studie homeopathie maakte ik daar zelf gedichtjes rondom heen, waardoor ik ze beter kon inprenten.

Lees verder
Jan Hoes

Berkensap

Toen we in 1980 ons huis in Oss kochten, heb ik achter in de tuin een jong berkenboompje geplant dat ik uit de bossen had gehaald, dichtbij mijn geboorteplaats Asten. Dat deed ik uit een gevoel van jeugdsentiment. Ik herinner me als kind

Lees verder
Jan Hoes

Hoezo Ginkgo?

Iedere herfst geniet ik van de prachtig gele bladeren van het langzaam groeiende ginkgo-boompje in mijn tuin. Terwijl deze toch 20 tot 25 meter hoog kan worden en wel 2000 jaar oud. Op een van mijn Hahnemann-reizen was ik in Weimar,

Lees verder
Jan Hoes

Een moeilijk woord

In de Nederlandse taal bestaan blijkbaar een aantal moeilijk uitspreekbare woorden. In de top 10 daarvan staat op 1: ‘metereologisch’ en bijvoorbeeld op 3: ‘bavarois’. Maar in mijn jarenlange praktijk struikelden ook nog al eens wat mensen over

Lees verder
Jan Hoes

Vincent van Gogh en homeopathie

Nog voor de corona-uitbraak in Brabant bezocht ik de tentoonstelling ‘Van Gogh’s intimi’ in het Noord-Brabants museum in Den Bosch. Van Gogh, domineeszoon, schilderde in zijn beginjaren vrij donkere werken, zoals ‘de Aardappeleters’.

Lees verder
Jan Hoes

Janis Joplin

Onlangs miste ik door de corona-crisis de theatervoorstelling ‘Janis’ waaraan ook onze zoon Stijn muzikaal meedeed. Janis Joplin, bekend sinds het legendarische Woodstock-festival, leidde een leven van sex, drugs en geweld. Alles was té in haar

Lees verder
Jan Hoes

Homeopathie werkt

Regelmatig vraagt iemand mij of er bewijs is voor de werking van homeopathie. ‘Ja’, zeg ik dan, ‘de natuurkundewet actie = reactie verklaart dat een homeopathisch geneesmiddel dat dezelfde klachten kan geven als die de patiënt heeft, met een

Lees verder
Jan Hoes

Angela Merkel

Op TV en in de kranten verschenen enkele malen beelden over een trillende Duitse Bondskanselier Angela Merkel, terwijl ze naast andere hoogwaardigheidsbekleders stond. Een krantenartikel meldde dat het trillen over haar hele lichaam ophield als

Lees verder
Jan Hoes

Sint-Janskruid

Op 22 juni wordt in de katholieke kerk de apostel Johannes, ofwel St. Jan herdacht. De dag ervoor is de langste dag van het jaar met het meeste uren zonlicht. Omdat rond die tijd – ook in onze tuin – het kruid Hypericum perforatum met kleine

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.