Blog

Door Nancy Groeneveld, 11 juli, 2017 - 12:01

Onzekerheid

Geregeld zie ik honden maar zeker ook katten in de praktijk die heel “stoer” gedrag vertonen.

Stoer tussen aanhalingstekens want als je goed kijkt naar de houding van het dier zie je dat er achter dat stoere gedrag vaak een onzeker dier schuilt. Het is compensatiegedrag. Ook mensen kunnen dit goed. Dan komt er iemand je praktijk binnen die jou wel even gaat vertellen hoe het allemaal zit met een vrije harde stem die geen tegenspraak duldt. Naarmate je verder in het consult komt merk je dat er eigenlijk een heel gevoelig en onzeker persoon voor je zit.

Onze huisdieren hebben natuurlijk nog meer dat oerinstinct en gaan een stapje verder. Ze leren dat blazen, grommen en blaffen afschrikt. De aanval is de beste verdediging. Als er dan nog niet wordt geluisterd gaan sommige honden ook nog bijten of katten gaan sproeien in huis (markeren, hier woon ik). Het bijten is vaak in iemands kuiten. Zodra de persoon zich omdraait richting het dier deinzen ze achteruit. Al dit gedrag heeft een oorzaak. Mishandeling, een aanval van een andere hond, niet goed gesocialiseerd zijn, de komst van een ander dier in huis, en ga zo maar door.

Wanneer deze dieren of mensen het juiste homeopathische middel voorgeschreven krijgen zie je dat er een verandering in gedrag optreedt. Omdat ze beter in balans komen en minder onzeker zijn is het compensatiegedrag niet meer nodig.

Zelf ik sta er nog steeds van te kijken als een kat die eerder het hele huis onder plaste na inname van het homeopathische middel van de een op de andere dag hiermee stopt. Dit heeft al menig kat gered van een enkele reis naar het asiel.

Pas was ik op huisbezoek bij een kleine Chihuahua. Dit hondje blaft en bijt naar vreemden en kinderen. Ik liet haar haar gang gaan en liep langzaam het huis binnen. Ze wilde in mijn kuiten bijten maar omdat ik niet bang was nam ze afstand. Toe ik op de bank ging zitten kwam ze op de salontafel staan zodat ze hoger was dan ik. Ik negeerde haar een tijd. En aan het einde van het consult won haar nieuwgierigheid het van haar angst en kwam ze even op mijn schoot. Ik heb een homeopathisch middel aan haar geadviseerd en ben heel benieuwd hoe ze mij de volgende keer komt begroeten.

 

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

 

 

Tags