Blog

Door Nancy Groeneveld, 6 maart, 2018 - 10:22

Hoe het begon

Met enige regelmaat denk ik terug aan het begin van mijn carrière als homeopaat. In 2000 begon ik met de zesjarige opleiding tot klassiek homeopaat. Humaan om precies te zijn, want de opleiding tot veterinair homeopaat bestond nog niet in Amersfoort. Naast mijn werk en opleiding was ik altijd met dieren bezig. Als rondleidster in Diergaarde Blijdorp en chauffeur op de dierenambulance in Rotterdam. Naast mijn opleiding tot dierenasiel/pensionhouder haalde ik nog meer certificaten op het gebied van dieren. Hierdoor kreeg ik In het derde jaar van de opleiding klassieke homeopathie al snel hulpvragen vanuit de dierenwereld. Dit was voor mij de mogelijkheid om zelf te ondervinden of en hoe homeopathische middelen werken.

Een van de eerste casussen was een Chinchilla die na zijn castratie niet meer wilde eten en ook niet meer kon ontlasten. De vorige Chinchilla van deze eigenaar was na castratie overleden. Knaagdieren reageren vaak heel slecht op een narcose. Er zijn gelukkig goede homeopathische middelen die ervoor kunnen zorgen dat de bijwerkingen snel verdwijnen. Het diertje ging weer eten en ook waren er al snel weer keutels in het hok te vinden. Helaas kreeg het daarna een ontsteking bij de operatiewond met een fistel. De dierenarts adviseert de wond en fistel 2 weken te spoelen met een ontsmettend middel. Maar Chinchilla’s zijn niet erg handzaam. Dus dat zou een bijna onmogelijke taak zijn. Nog los van de stress die het voor het dier en eigenaar met zich mee brengt. Maar ook hier bracht homeopathie de oplossing. Met de juiste middelen was de wond en fistel binnen 5 dagen geheel genezen en bij de dierenarts gezond verklaard.

Door deze ervaring werd ik steeds enthousiaster en als er tijdens een college naar voorbeelden werd gevraagd had ik die voldoende. Wel zei ik er dan voorzichtig bij: het gaat wel over een kat….hond…paard. Gelukkig vonden mijn medestudenten en de docenten het wel een leuke aanvulling.

Het was zelfs zo dat na zes jaar studie tijdens mijn mondeling werd gevraagd waar mijn voorkeur naar uitging. Mensen of dieren. Ik heb toen geantwoord dat het voor mij hetzelfde is. Ik help een individu. Mens of dier maakt voor mij geen verschil. Het zijn beide levende wezens.

Inmiddels was er wel een opleiding tot dierhomeopaat begonnen in Amersfoort. In 2008 ben ik docent geworden op deze opleiding. Want niets is mooier dan je kennis overdragen aan leergierige studenten.

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

 

 

Tags