Blog - Vereniging Homeopathie Spring naar content

Blog

Blog

Peter Goosensen

Goede voornemens

Voor velen is het een vast ritueel: het maken van goede voornemens bij de aanvang van een nieuw kalenderjaar. Stoppen met roken, minderen met alcohol, gezonder eten en meer sporten komen vaak voor op de lijstjes.

Lees verder

Nieuwjaarswensen

Wat ik te wensen heb voor het komende jaar? 2018 is voor mij een belangrijk jaar. Ik ben de zoveelste babyboomer die 70 wordt. Daar merk ik niet zo veel van, ben goed ter been, vind met veel voldoening middelen voor de mensen die

Lees verder
Hortus Alkmaar

Oktober de 10e maand van het jaar

Oktober is de tiende maand van het jaar in de Gregoriaanse kalender. De naam komt van octo. Dat is Latijn voor acht.

Lees verder
Jan Hoes

Verwondering

Toen ik me onlangs over het wiegje van mijn net vijf weken oude eerste kleindochter boog, meende ik in haar prille maar heldere oogjes verwondering te zien: ‘Wie of wat zie ik nu voor het eerst’.

Lees verder
Manon Bruins

‘Lost in translation’

Het is net na Sinterklaas als ik deze blog schrijf. Bijna alle volwassenen die ik spreek op consult moeten het even kwijt – een diepe zucht ‘de feestdagen…’.

Lees verder
Nancy Groeneveld

Homeopathie en een paard met koliek

Regelmatig hoor of lees ik nog de misvatting dat het wel even kan duren voordat een homeopathisch middel gaat werken. Dit komt mede door de complexmiddelen in de winkels waarop staat dat je zoveel druppels meerdere keren per dag moet innemen.

Lees verder
Vanja Wierenga

Terugblik

Ik realiseerde mij laatst dat sommige mensen al meer dan 20 jaar bij mij in de praktijk komen. Ik heb ze mogen begeleiden door vele fasen in hun leven. Van jonge man of vrouw of kind, naar volwassene.

Lees verder
Vincent Engel

Je bent van je klacht af, en nu?

Je bent bij de huisarts geweest voor een diagnose. Om van je klacht af te komen is homeopathie een optie. Mensen maken bij mij een afspraak omdat zij liever geen chemische medicatie of injecties willen en simpel gezegd stopt een behandeling

Lees verder
Lilian Peters

The Ice Dog

Het was een stille zondagochtend in de winter. Met Toby slenterde ik een rondje om. Toby, onze zwarte labrador van 14 en een half jaar geeft het tempo aan. Hij loopt moeizaam, hoort weinig en ziet vaak nog minder.

Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.