10 t/m 16 april: Week van de Homeopathie 2018

10 t/m 16 april: Week van de Homeopathie 2018

Thema: Homeopathie rond zwangerschap en geboorte

Ieder jaar vindt van 10 t/m 16 april de Week van de Homeopathie plaats, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann.

Het thema van 2018 is: Homeopathie rond zwangerschap en geboorte.

Homeopathie kan een belangrijke en veilige ondersteuning zijn bij klachten rondom de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de periode erna.

Als je zwanger bent of een kinderwens hebt, ben je vaak extra voorzichtig met het slikken van reguliere medicatie. De gezondheid van je kindje kan immers worden beïnvloed door wat je als moeder inneemt. Homeopathische middelen kunnen dan een aanvulling zijn voor veel klachten bij moeder of kind.

 

Homeopathie tijdens de zwangerschap

zwanger-130x91-19386139_s.jpgKlachten waarbij homeopathie kan worden ingezet tijdens de zwangerschap lopen uiteen van zwangerschapsmisselijkheid, jeuk, slaapklachten, blaasontstekingen, rugklachten tot emotionele klachten.

 

  • Patricia is 11 weken zwanger van haar derde kindje. Sinds vijf weken is zij constant misselijk, erger 's ochtend en 's avonds na het eten. Zij heeft veel last van kokhalzen, en heeft een neiging om over te geven maar het lukt haar niet. Ze wordt er doodmoe van, krijgt hoofdpijn en wordt duizelig. Als zij gaat liggen voelt ze zich iets beter. Zij is vaak geïrriteerd, alles is snel te veel. Zij wil het graag “goed doen” op haar werk, heeft erkenning nodig. Zij kan geen BH meer verdragen en strakke kleren rond haar buik. Patricia krijgt een passend homeopathisch middel en na enkele dagen voelt ze zich minder moe en niet meer misselijk.

     

Homeopathie tijdens de bevalling

bevalling76341291_s-130x91.jpgTijdens de bevalling kunnen homeopathische middelen bij problemen als angsten, onvoldoende ontsluiting of heftige pijn worden ingezet.

 

 

  • Nicole is bijna 41 weken zwanger. Bij de geboorte van haar eerste kind werd zij ingeleid. Zij vond dat vreselijk. Nu is zij bang voor een herhaling. Ze heeft wat weeën maar die zijn niet krachtig. De weeën gaan van haar baarmoeder naar achteren, naar haar rug. Zij vertelt dat zij het gevoel heeft dat zij een examen moet doen en dat maakt haar zenuwachtig. Zij ligt graag in bed en haar man moet constant bij haar blijven. Omdat ze te zwak is om naar de verloskundigenpraktijk te komen haalt haar man een homeopathisch middel op. Ze bevalt 's nachts, thuis, van een gezonde zoon.
     

Homeopathie in de kraamtijd

baby21801647_s-130x91.jpgIn de kraamtijd kan gedacht worden aan de toepassing van homeopathische middelen bij uitputting, slaapproblemen, borstontsteking, wondverzorging en baby blues.

 

 

  • Dominique is 5 dagen geleden van haar tweede dochter bevallen en geeft borstvoeding. De bevalling thuis ging soepel en verliep zonder complicaties. Dominique is een drukke moeder, en hoewel zij net bevallen is, voelt zij zich verantwoordelijk voor het hele gezin. Ze ligt in bed, haar borsten zijn gestuwd en pijnlijk, haar linker borst is hard als een steen. Zij kan niet meer bewegen, zelfs niet haar hoofd, alles doet pijn. Zij heeft ontzettende dorst. Na inname van een passend homeopathisch middel worden diezelfde avond haar borsten soepeler en de pijn neemt af.

(Bron: VV&H)

 

Homeopathie voor dieren

Ook bij dieren wordt homeopathie toegepast bij klachten tijdens de zwangerschap en tijdens of na de geboorte.

Zo lezen we hoe een Maine Coon kat met homeopathie van haar opgezwollen melkklieren afkwam. En hoe een lammetje met opstartproblemen na de geboorte volledig herstelde en zich daarna prima ontwikkelde.

Praktijkvoorbeeld: Kat met gezwollen melkklieren

Praktijkvoorbeeld: Lammetje met opstartproblemen

 

Lees ook:

Homeopathie bevalt beter!

Ik gun iedere vrouw een doula bij haar bevalling

Folder: Homeopathie rond zwangerschap en geboorte

WHAW 2018 Voorkant Brochure nl-149x283.jpg

 

Activiteiten in het hele land

Meer informatie over Homeopathie rond de zwangerschap en geboorte? Bezoek dan in de week van de homeopathie een activiteit die in heel Nederland door homeopaten wordt georganiseerd. Zij stellen van 10 t/m 16 april in heel Nederland hun deuren open. Overal worden lezingen, open dagen of miniconsults gegeven, die veelal gratis zijn.

Wil je meer weten over de activiteiten bij jou in de buurt, kijk dan op onderstaand overzicht:

Overzicht activiteiten Week van de Homeopathie

 

 

 

Periode:

dinsdag, 10 april, 2018 - 00:00 tot maandag, 16 april, 2018 - 00:00