Slapeloosheid – Slaapproblemen

Generic filters

Slapeloosheid – Slaapproblemen

Informatie over slapeloosheid

De hoeveelheid slaap die je nodig hebt, is van mens tot mens verschillend. De één heeft genoeg aan 5 uur slaap per nacht, de ander slaapt het liefst het klokje rond.

Slapen heeft een nuttige functie: het zorgt ervoor dat je lichaam en geest tot rust kunnen komen en zich kunnen ontspannen. Maar sommige mensen hebben moeite met inslapen, moeite met doorslapen of worden veel te vroeg wakker. Als dit enkele uren per nacht duurt, en langdurig voorkomt, is er sprake van slapeloosheid. Het zorgt ervoor dat je je overdag vermoeid en slaperig voelt. Verder kun je je minder goed concentreren, ben je sneller geïrriteerd en kunnen op den duur je werk- of studieprestaties eronder lijden.

Spanningen en zorgen zijn een belangrijke oorzaak van slapeloosheid. Maar ook kan een lichamelijke klacht er de oorzaak van zijn dat je slecht slaapt, bijvoorbeeld pijn, jeuk, rusteloze benen of hoesten. Soms is er geen aanwijsbare oorzaak van slapeloosheid.

Tips

Als je vermoedt dat spanningen en zorgen de oorzaak zijn van je slaapproblemen, dan is het goed om die te proberen aan te pakken. Zorg voor voldoende ontspanning, praat over problemen waarmee je zit en probeer werkdruk te verminderen. Het is belangrijk een regelmatig slaappatroon aan te houden en overdag geen dutjes te doen om de verloren slaap in te halen. Wees matig met alcohol, koffie, cola en roken. Vaak helpt het om vóór het slapen gaan een warm bad of warme douche te nemen, een goed boek te lezen, naar ontspannende muziek te luisteren of een blokje om te lopen.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Informatie over de ingrediënten

Avena sativa
Avena sativa, haver, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft rustgevende eigenschappen. Het wordt veelal toegepast ter versterking en ontspanning van het zenuwstelsel. Avena sativa wordt bereid uit de bovengrondse plantdelen van haver.

Valeriana officinalis
Valeriana officinalis, echte valeriaan, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter ontspanning en kalmering van het centrale zenuwstelsel. Valeriana officinalis wordt bereid uit de wortels van de valeriaanplant.

Ignatia amara
Ignatia amara, ignatiusboon, geeft in homeopathische toepassing verlichting en troost bij emotionele en mentale klachten. Daarnaast staat het bekend om de rustgevende en verlichtende werking bij klachten als stress, concentratieproblemen en slapeloosheid.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

A. Vogel Avena Sativa Complex 50 ml

Bevat o.a. Avena sativa en Ignatia amara

A. Vogel Dormeasan druppels 50 ml

Bevat o.a. Avena sativa en Valeriana officinalis

A. Vogel Dormeasan Nachtrust tabletten 60 st.

A. Vogel Dormeasan Nachtrust Hot Drink

A. Vogel Valeriaan Ø=D1 50 ml

Bevat Valeriana officinalis

Heel Nervoheel tabletten 50st.

Bevat o.a. Ignatia amara

Holland Pharma Hyperilite

​Bevat o.a. Avena sativa en Valeriana officinalis

HomeØcare Nervo

Pflüger Nervoregin

Bevat o.a. Avena sativa

Pflüger Neuraston

Bevat o.a. Avena sativa

VSM Dormiplant tabletten 40 st.

Bevat o.a. Valeriana officinalis

VSM Dormiplant tabletten 80 st.

Bevat o.a. Valeriana officinalis

VSM Dormiplant Valeriaan 20 st.

Weleda Avena Valeriana

tags