Artrose - Vereniging Homeopathie Spring naar content

Artrose

Zoek op gezondheidsklacht.

Zoek
Generic filters
Exact matches only

Artrose

Artrose is een reumatische aandoening aan de gewrichten. Het is een ziekte waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat. Het kraakbeen wordt dunner en zachter.

Kraakbeen dient als ‘tussenschot’ in je gewricht en verhindert wrijving tussen twee botten. Bij artrose verdwijnt langzaam het kraakbeen en gaan de botten tegen elkaar wrijven. Dit ‘wrijven’ veroorzaakt pijn en aangroeisels (osteofyten). Gevolg van deze pijn is het minder gebruik maken van het gewricht, wat leidt tot stijf- en slapheid van het gewricht. Ook kunnen de gewrichten gaan ontsteken en op den duur vervormen.

Artrose komt voor in alle gewrichten, maar met name in de nek, (onder)rug, knie, heupen, handen (duim en vingers) en grote teen. Artrose is een chronische aandoening.

Tips

Heeft u een last van artrose? Dan is regelmatig bewegen extra belangrijk. Probeer een activiteit te vinden die u leuk vindt. Dat maakt het makkelijker om het vol te houden. Geschikte sporten voor mensen met Artrose zijn:

  • Wandelen
  • Fietsen
  • Zwemmen of bewegen in warm water
  • Nordic Walking
  • Yoga

Gewrichtsklachten zoals jicht, reumatoïde artritis en artrose zijn vaak goed te behandelen met homeopathie. Homeopathie kan helpen de aanvallen en infecties te stoppen en kan het afbraakproces vertragen en stoppen. In veel gevallen kunnen homeopathische middelen de bijkomende klachten zoals pijn, stijfheid, bewegingsbeperking en krachtverlies duidelijk verminderen. Bezoek hiervoor een homeopaat.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.