Spring naar content

Regelmatig fruit eten vermindert psychische klachten

Regelmatig fruit eten vermindert psychische klachten

21/07/2022

FruitEen Brits onderzoek toont aan dat mensen die regelmatig fruit eten een positievere psychische gezondheid ervaren.  Volgens dit onderzoek van het College of Health and Life Sciences, Aston University, rapporteren mensen die regelmatig fruit eten een beter mentaal welzijn en rapporteren minder symptomen van depressie dan degenen die dat niet doen.

De bevindingen van de onderzoekers suggereren dat hoe vaak we fruit eten belangrijker is voor onze psychologische gezondheid dan de totale hoeveelheid die we consumeren tijdens een bepaalde periode. De studie, gepubliceerd in het British Journal of Nutrition, ondervroeg 428 volwassenen uit het hele Verenigd Koninkrijk en keek naar de relatie tussen hun consumptie van fruit, groenten, zoete en hartige snacks en hun psychologische gezondheid.

Na rekening te hebben gehouden met demografische en leefstijlfactoren zoals leeftijd, algemene gezondheid en lichaamsbeweging, bleek uit het onderzoek dat zowel voedselrijk fruit als voedselarme hartige snacks verband leken te houden met psychologische gezondheid. Ze ontdekten ook dat er geen direct verband was tussen het eten van groenten en psychologische gezondheid.

Op basis van het onderzoek bleek dat hoe vaker mensen fruit aten, hoe lager ze scoorden op depressie en hoe hoger op mentaal welbevinden, onafhankelijk van de totale hoeveelheid fruit.

Mensen die vaak snacken met hartig voedsel dat arm is aan voedingsstoffen (zoals chips) hadden meer kans op ‘alledaagse psychische klachten’ en rapporteerden een lager mentaal welzijn.

Daarentegen was er geen verband tussen deze alledaagse geheugenverlies en de inname van fruit en groenten of zoete snacks, wat suggereert dat er een unieke relatie bestaat tussen deze voedselarme hartige snacks, alledaagse mentale klachten en psychologische gezondheid.

Lees hier het hele artikel >

 

Bronnen:

ggznieuws.nl

aston.ac.uk 

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.