26-7: Zomerse kruidenworkshop (Hortus Alkmaar) - Vereniging Homeopathie Skip to content

26-7: Zomerse kruidenworkshop (Hortus Alkmaar)

26/07/2020

KruidenDuik bij Hortus Alkmaar in de kruiden en prikkel al je zintuigen bij deze zomerse workshop(s).

Het is puur genieten als je leert hoe je van madeliefjes een zalfje maakt, een dagcrème bereidt met bloemen, een kruidig soepje samenstelt of je eigen deodorant maakt op basis van natuurlijke ingrediënten. Je gaat veel soorten kruidenthee proeven en veel zien, doen en leren!

We gaan onder andere aan de slag met madeliefje, lavendel, goudsbloem, munt, rode zonnehoed en kamille, maar veel andere kruiden zullen ook aan bod komen. De recepten van alles wat je maakt krijg je mee naar huis, plus de kennis die je opdoet.

Kies maar of je één, twee, drie of vier ochtenden mee wilt doen met deze zomerse workshops. Het programma is iedere keer anders en hangt af van het weer en de beschikbaarheid van de kruiden.  Een zintuiglijke kruidenwandeling door de hortus maakt altijd deel uit van de workshop.

Data: 5 en 26 juli, 9 en 16 augustus
Tijd: van 9.00 – 12.30 uur
Locatie: Hortus Alkmaar, in het bezoekerscentrum, de tuin en de kas
Prijs: € 32,50 per workshop. Let op: doe je twee dagen of meer mee, dan betaal je € 29,50 per keer.
Website: Hortus Alkmaar
Aanmelden: mckraakman@hotmail.com

NB: in verband met het corona-virus is er een maximum van 9 deelnemers per keer . Denk eraan dat u zelf tijdens de workshop verantwoordelijk bent voor het bewaren van 1,5 m afstand tot uw medecursisten.

Kaart in het midden plaatsen