18-4: Cursus: Zelf helpen met homeopathie (Huizen) - Vereniging Homeopathie Skip to content

18-4: Cursus: Zelf helpen met homeopathie (Huizen)

18/04/2020

Homeopathische korrelsIn één zaterdag leer je hoe je homeopathie kunt toepassen bij acute klachten en ongemakken.

Het dagelijkse leven zit vol met ongemakken en ongelukjes die vaak heel snel en doeltreffend met homeopathie te verhelpen zijn. Je brandt je hand aan een hete pan, je stoot je hoofd tegen een kastdeurtje, je snijdt je in je vinger, je wordt gestoken door een wesp of mug, je kind valt, heeft koorts of krijgt tandjes.

Hoe kun je deze ongemakken en ongelukjes Zelf behandelen met homeopathie en welke middel geef je dan? Aan de hand van voorbeelden en oefeningen weet je welke homeopathische middelen je in welke specifieke EHBO situatie kunt inzetten. Ook worden de wijze van doseren, de achtergrond en de basisprincipes van de homeopathische geneeswijze uitgelegd.

Iedereen is van harte welkom om dit te leren; ook al weet je nog niets van homeopathie. De cursus wordt gegeven aan kleine groepen, zodat er voor iedereen tijd is om vragen te stellen.

De volgende onderwerpen met veel praktijkvoorbeelden komen o.a. aan bod:
• Verstuikingen en verrekkingen
• Wondverzorging
• Sportblessures, botbreuken
• Gewrichts- en peesontstekingen
• Insectensteken en beten
• Eerste graad brandwonden
• Griep, verkoudheid, oorontsteking
• Koorts
• Tandproblemen bij kinderen
• Misselijkheid en overgeven
• Reisziekte

Datum:
zaterdag 18 april 2020

Tijd:
van 10.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Locatie:
Praktijk Similia
Ilonka Woltering
Dahliastraat 11
1271 NA Huizen

Kosten:
€ 88,-. Voor koffie, thee, water en een kleine gezonde lunch wordt gezorgd. Er is een mogelijkheid om op de cursus de EHBO middelen (38) samen met het EHBO-boekje van Jorritsma te bestellen. Een uitgebreide syllabus waaruit gewerkt wordt ad € 20,- wordt ter plekke uitgereikt en in rekening gebracht.

Website:

Aanmelden
Vooraf aanmelden kan per mail: info@homeopathiehuizen.nl of per telefoon: 035-7852226.