12-3: Cursus Eerste hulp met Homeopathie (AvKH Zwolle) - Vereniging Homeopathie Spring naar content

12-3: Cursus Eerste hulp met Homeopathie (AvKH Zwolle)

12/03/2022

AVKH - EHBO cursusWil je ook leren wat homeopathie kan betekenen in eerstehulpsituaties?
Klassieke homeopathie wordt vaak in verband gebracht met chronische ziektetoestanden, maar ook bij acute ziektes en ongelukken werkt homeopathie bijzonder doeltreffend!
Bovendien stimuleert het homeopathisch middel je zelfgenezend vermogen. Wat dat is wordt ook uitgelegd tijdens de cursus.

De Academie voor Klassieke Homeopathie verzorgt elk jaar een korte cursus ‘Eerste Hulp met Homeopathie’ oftewel “Homeopathie voor thuis”. Deze cursus is voor iedereen een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met deze geneeswijze en om te leren hoe je die zelf toe kunt passen in acute eerstehulpsituaties.

Wat leer je?

In de cursussen besteden we aandacht aan allerlei aandoeningen en ziektes die je in het dagelijks leven tegen kunt komen, maar er wordt ook ruime aandacht besteed aan de grondslagen van de homeopathie en de homeopathische geneesmiddelen. Deze middelen vormen immers de basis van waaruit we werken en het is nuttig en interessant om iets van hun achtergrond te weten.

De onderwerpen die tijdens de cursussen onder andere aan bod komen zijn:

Theorie:

• Wat is homeopathie
  • Grenzen van wat je wel/niet zelf kunt behandelen
  • Wat is pluis en wat is niet pluis
  • Basisprincipes van de homeopathie
  • Verschillende soorten homeopathie
  • Waarop baseer je je geneesmiddelkeus
  • Toediening en dosering van homeopatische geneesmiddelen
  • Hoe maken we onderscheid tussen de verschillende geneesmiddelen

Klachten:

• Ongevallen en verwondingen