Opleidingen

Opleidingen homeopathie

Er zijn in Nederland voldoende goede opleidingen waar je homeopathie kunt studeren.

Er is één opleiding speciaal gericht op artsen: het Post-Academisch Curriculum Homeopathie (PACH). Hier wordt, uitgaande van het hebben van een brede algemene medische kennis vooral aandacht besteed aan de homeopathische kennis en vaardigheden. Deze opleiding wordt verzorgd door de Homeopathie Stichting in Utrecht (website: www.homeopathiestichting.nl). Via het PACH worden artsen in drie jaar opgeleid tot arts voor homeopathie. Het diploma van deze opleiding is een voorwaarde om lid te worden van de Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde, vakgroep Homeopathie (AVIG). De PACH-opleiding is door de European Committee Homeopathy (ECH) geaccrediteerd.

Voor niet-artsen zijn er in Nederland acht opleidingen: in Almelo, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Zwolle en Lochem. Bij deze opleidingen worden nog meer vakken gegeven dan homeopathie alleen.