23-03-2017 10 t/m 16 april: Week van de Homeopathie 2017

10 t/m 16 april: Week van de Homeopathie 2017

Thema: Gezond oud worden met Homeopathie

 

Ieder jaar vindt van 10 t/m 16 april de Week van de Homeopathie plaats, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann.
Het thema van 2017 is: Gezond oud worden met Homeopathie.

Ouder

Bij homeopathie wordt vaak aan kinderen gedacht omdat zij vaak goed en snel op homeopathie reageren. Toch is er een toenemend aantal ouderen dat de voordelen van een homeopathische behandeling leert kennen en waarderen.

De levensverwachting is in West-Europa hoger dan ooit eerder. En hoe langer mensen leven, hoe vaker ziekten zoals diabetes, hypertensie, artritis, depressie en vergeetachtigheid voorkomen.

Vaak nemen oudere mensen dagelijks verschillende medicijnen in. Soms ook verdragen ze deze medicatie niet goed. Daarbij komt het regelmatig voor dat de verschillende inhoudsstoffen van de medicijnen elkaar onderling beïnvloeden waardoor ongewenste neveneffecten kunnen worden versterkt.

Homeopathie

Bij een homeopathische behandeling is er niet alleen aandacht voor de fysieke klachten. Er wordt in een consult veel tijd genomen. Het is de taak van de homeopaat om zonder oordeel en meevoelend naar u te luisteren. Ook het psychologisch welbevinden en de persoonlijkheid van de patiënt helpen de homeopaat het passende homeopathische middel te vinden.

In de zorg en ondersteuning van ‘oudere’ patiënten helpen homeopaten gezondheidsrisico's te identificeren en geven waardevolle tips voor een gezonde levensstijl. Zo kunnen ze hun patiënten ondersteunen om tot op hoge leeftijd een autonoom leven te leiden.

Een homeopathische behandeling is goed te combineren met de behandeling met geneesmiddelen en kan bijdragen de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. De ervaring heeft geleerd dat bij een goede homeopathische behandeling de basisgezondheid verbetert en daardoor vervelende bijwerkingen verminderen.

Oudere dieren en homeopathie

Gezond ouder worden, wie wil dat niet voor zijn dier. Niet alleen mensen maar ook steeds meer dieren worden succesvol behandeld met homeopathie.
Voorbeelden van klachten die bij oudere dieren kunnen voorkomen:
• Artrose
• Verlatingsangst
• Spijsverteringsklachten
• Vermageren
• Verminderd uithoudingsvermogen
• Oorproblemen
• Oogproblemen
• Gedragsverandering
• Incontinentie.

Homeopathie voor dieren is een natuurgeneeswijze waarmee op een milde manier wordt behandeld zonder allerlei bijverschijnselen. Klassieke homeopathie is maatwerk en helemaal toegespitst op het dier met zijn klachten. Door een homeopathische behandeling wordt het zelf herstellend vermogen van het dier geprikkeld. De ervaring leert dat bij veel dieren de klachten verminderen en een betere kwaliteit van leven hebben dankzij de homeopathie. Homeopathie kan worden toegepast bij dieren met allerlei soorten klachten zowel mentaal, emotioneel en fysiek. Maar ook acute en chronische klachten kunnen met homeopathie worden behandeld.

Activiteiten in het hele land

Meer informatie over Homeopathie? Bezoek dan in de week van de homeopathie een activiteit die in heel Nederland door homeopaten en artsen voor homeopathie wordt georganiseerd. Zij stellen van 10 t/m 16 april in heel Nederland hun deuren open. Overal worden lezingen, open dagen of miniconsults gegeven, die veelal gratis zijn.
Wil je meer weten over de activiteiten bij jou in de buurt, kijk dan op onderstaand overzicht:

Overzicht activiteiten Week van de Homeopathie

Recent nieuws

Nieuwsarchief